Řazení produktů
Výpis produktů
Medová barva srsti štěněte zlatého retrievera zn. Schleich kontastuje s jeho černým lesklým nosíkem a černými polštářky tlapek. Za krčkem se mu shrnuje kůže do dvou vlnek. Model...
Černý labrador zn. Schleich byl vzorován v roce 2001 a jeho výroba skončila. Pejsek měří od hlavy k ocasu 9 cm.Hračka pro děti od 3 let. SBĚRATELSKÝ MODEL
Damatini patří mezi nejstarší známá plemena, existující několik tisíc let. Stali se oblíbeným plemenem šlechty a tehdy se jim říkalo kočárový pes. Mají hustou a lesklou srst,...
Kaprosuchus od Schleich® DINOSAURS byl pojmenován podle tvaru zubů a hlavy. Jeho jméno znamená „krokodýl kančí“. Zvíře žilo v období pozdně křídovém. Žil pravděpodobně primárně...
Dlouhé, úzké hřbetní trny Agustinie způsobují, že vypadá tak jedinečně a není možné ji splést s jiným dinosaurem. Její tělo bylo pokryto neobvykle vypadajícími zkostnatělými...
Ceratosaurus od Schleich® DINOSAURS byl masožravý dinosaurus, který žil před 150 miliony let v období pozdní jury. Dva hrbolky u očí a velký roh na nose byly z kostí. Využíval...
Postosuchus žil v době prvních dinosaurů a stejně jako jeho protějšek ze Schleich® Dinosaurs vypadal jako krokodýl. Postosuchus patřil k archosaurům, a byl tedy blízkým...
Dracorex byl malý, býložravý dinosaurus, který obýval Severní Ameriku během pozdního období křídy. Dosud byla nalezena jen jediná lebka Dracorexe. Tvar hlavy dinosaura a jeho...
Dimetrodon je často označován za dinosaura. Je to však pravěký ještěr, tzv. pelykosaurus. Jeho zádová plachta se skládala z kůže a kostí a pomáhala mu rychleji se zahřát na...
Mládě therizinosaura bylo neškodným býložravcem, mělo však dlouhé drápy ostré jako nůž. Jak to, že je tato mláďata používala jen k jídlu? Drzé mládě se pouští do boje! Raději se...
Model z roku 2018Výroba ukončena 2019 Délka 12 cm Výška 7 cm
Triceratops byl jedním z posledních velkých dinosaurů. Ačkoli to byl býložravec, měl celkem 800 zubů, které mu neustále dorůstaly. Přesto pro něj nebylo možné žvýkat potravu,...
Ptakopysk od Schleich® WILD LIFE je jedním z mála savců kladoucí vajíčka. Je původem z Austrálie. Žije v řekách a jezerech, živí se krevetami, hmyzem a červy. Jeho široký zobák...
Nosorožec indický neboli pancéřový patří mezi velké, těžké, kopytníky. Má silnou, světlešedou kůži posetou drobnými hrbolky. Kůže vytváří pláty spojené hlubokými záhyby, takže...
Hříbata zebry mohou už 20 minut po narození běhat se svým stádem. V prvních dnech zůstává však klisna blízko u svého hříběte, aby si mohla vtisknout jeho pach, vzhled a hlas....
Polární liška je o něco menší a nižší než liška obecná. Hlava s tělem měří 50 až 65 cm, ocas 28 až 35 cm, výška v kohoutku přibližně 28 cm, hmotnost mezi 4 až 8 kg. Letní srst...
Vlk arktický patří mezi největší poddruhy vlka a je charakteristický hustou bílou srstí, která nemění barvu ani v letním období. Životní prostředí za Severním polárním kruhem je...
Anakonda patří k nejdelším a nejtěžším hadům na světě. U tohoto obzvláště velkého zvířete byla vědecky dokázána délka 6,95 metru a váha 97,5 kilogramu. Anakonda není jedovatý...
Orangutani jsou mimořádně inteligentní opice, které dokáží poznat svůj obraz v zrcadle. Kromě toho používají také nástroje. Strkají například větve svisle do jezera, aby...
Pandy mají neustále velký hlad. Denně sežerou minimálně 10 kilogramů bambusu. Zužitkovat z toho však mohou jen malou část, protože tato rostlina neobsahuje téměř žádné živiny....
Gorily jsou velmi mírumilovná zvířata, proto jsou také nazývané jemnými obry. Živí se převážně rostlinami a ovocem. Z listí a větví si každý den staví dvě hnízda....
Gorilí samci se často bijí pěstmi do prsou. Chtějí tím ukázat, kdo je nejsilnější ve skupině. Klepání může být ale také druh pozdravu. Gorily neběhají po vnitřních stranách...
Chobotnice je krásná, ručně malovaná figurka. Chobotnice jsou velmi zvědaví, inteligentní a hraví obyvatelé moře. Umí otevřít šroubové uzávěry, hrát si s hračkami z proudu, a...
Čerstvě narozená slůňata váží až 100 kilogramů a měří 90 centimetrů. Po půl hodině se již umí postavit na vlastní nohy a běhat se stádem. Sloní mláďata jsou po svém narození...
Paměť slona je příslovečná: i po mnoha letech si dovede vzpomenout, kde se nachází napajedla, nebo pozná slony, od nichž byl odloučen. Samci slonů jsou mnohem větší než samice....
Zvířátko- Samice slona indického. Sloni mají extrémně flexibilní a silné choboty s 15 svalovými svazečky. Indičtí sloni mají ´´chytlavý prstík´´ na špičce chobotu. Chobot slona...
Žirafí mládě váží již při porodu 50 kilogramů a padá na zem z výšky dvou metrů. Nezraní se však a po krátké době už samo běhá. Žirafí mláďata se odchovávají společně s jinými...
Při porodu váží mláďata geparda pouhých 300 gramů. Jejich srst má již typické černé skvrny a nezaměnitelné černé pruhy se táhnou z koutku oka až k tlamě. Mláďata geparda jsou...
Vlci se dokáží dobře přizpůsobit všem přírodním podmínkám a žjí v lesích, v tundře, v bažinách, ve stepích a na pouštích. Dříve vlci obývali celou severní polokouli. Dnes žijí v...
Skupina jedovatých hadů nazývaných souhrnně kobry má mezi sebou řadu smrtelně nebezpečných druhů. K nejpočetnějšímu rodu patři kobra indická, které se také říká brejlovec kvůli...
„Samice lva pustinného je velká asi 140-1, 5 cm a může vážit 120-1, 5 cm. Barvu srsti může mít od světle žulé po tmavě hnědou, ale střapec na ocasu je vždy černý. V jednom vrhu...
Mládě ledního medvěda zn. Schleich bylo vzorováno v roce 2013, od hlavy k zadní nožce měří 6,5 cm, má krásně strukturovanou srst příjemnou na dotyk a tlapky zespodu černě...
Tučňáci jsou nelétaví ptáci, kteří jsou dokonale uzpůsobení k lovu a potápění ve vodě. Žijí výhradně na jižní polokouli v oblastech chladných mořských proudů. Je jich asi 18...
Zatím trochu neobratné lachtaní mládě má třpytivá očka a lesklý čumáček. Jeho srst je hladká a nejvíc mu to sluší při pohledu seshora.Model lachtaního mláděte zn. Schleich byl...
Jako malý čertík vypadá toto mládě tuleně s lesklýma očima a čumáčkem. Jeho srst tvoří na zádech záhyby a snadno uvěříme, že je měkká a nadýchaná. Model tuleního mláděte zn....
Tuleni jsou tak dobře uzpůsobeni životu ve vodě, že tam i spí, a v pravidelných intervalech se vynořují , aby se nadechli. Po souši se pohybují velmi neobratně plazením po...
Noční dravec je žralok modrý, který vyhledává velká hejna ryb, jako jsou makrel, sledi a tresky. Bývá velký kolem 4 metrů a jeho hydrodynamický tvar je velkou výhodou při...
Stáda delfínů obývají pobřežní oblasti všech moří v mírném a tropickém pásmu. Mají dlouhou a silnou ocasní ploutev, kterou používají při skocích nad hladinu. Někteří na ní...
Černá srst pantera je způsobena barevnou odchylkou, podobně jako bílá srst u tygra nebo zrzavost u člověka. Americký černý panter je vlastně jaguár nebo puma. V Africe mohou mít...
Na zimu přiberou medvědi až 180 kg a když přijde sněhová bouře, zalezou do svého doupětě a všechny stopy k němu zakryjí závěje. Na konvi zimy se narodí v doupěti dvě nebo tři...
Grizzly /grizzled angl. znamená šedovlasý) je název pro medvěda hnědého, který v současné době žije na Aljašce, v Kanadě a v některých horských oblastech USA. Původně ovšem...
Veverka s oříškem zn. Schleich má nadýchanou bílou náprsenku a velký ocas, který dělá dojem skutečné lehoučké veverčí srsti. Pro tuto tento kožíšek byla veverka dříve lovnou...
Zvířátko právě vylíhnuté z vajíčka zvědavě pozoruje svět velkýma žlutýma očima. Jeho hřbet tvoří stínované čtverečky, na nožkách má drobné černé drápky. Model krokodýlího...
Nejbližším příbuzným člověka jsou lidoopi a šimpanz je jedním z nich. Podobně jako lidé se starají o své blízké, spolupracují při lovu, dělí se o potravu a jsou schopni se...
Zvířecí miminko se pevně drží maminky a růžovým jazýčkem jí olizuje tvář. Oba mají výrazně strukturovanou srst, která je velmi příjemná na dotyk. Při pohledu zespodu vidíme...
Tento druh ježka pochází z Afriky a je oblíbeným zvířátkem, které je možno chovat doma. Existuje velké množství jeho barevných variant. Vyrůstá do délky 18-23 cm a může vážit...
Pelikán se právě chystá vzlétnout poté, co ulovil rybku. Jeho peří s jemně leskne jakoby se právě vynořil z vody. Pozoruje nás malým výrazným očkem. Model pelikána zn. Schleich...
Stříbrný pruh na hřbetě gorilího samce znamená, že je mu pravděpodobně přes 12 let, je velmi silný a vede skupinu goril, která mívá od pěti do třiceti členů. Ostatní mladší...
Mládě ledního medvěda zn. Schleich se chlubí jemně strukturovaným kožíškem matně bílé barvy, na kterém je zřetelně vidět směr růstu srsti a její huňatost. Tlapky medvíděte mají...
Medvěd lední (polární) žije v severních polárních oblastech, t.j. v Grónsku, na severním pobřeží Ameriky a Asie. Umí dobře skákat, šplhat a plavat. Délka těla je přibližně 2,...
„Slůně africké měří po narození , 5 cm a váží 110 kg. Maminka ho kojí 2 roky, ale zůstává u ní déle, takže mívá sourozence různého věku. Dospělého věku dosahuje v 10 letech....
Mládě slona indického běží, kam jej chobot vede. Na hlavičece a kolem páteře má rozčepejřené zbytky chlupů. Model slůněte zn. Schleich byl vzorován v roce 2011 a na šířku měří...
Jezevci vylézají z nor na lov navečer a v noci. Ve dne ale klidně odpočívají a vyhřívají se na sluníčku. Nebo si hrají jako tato jezevčí mláďata zn. Schleich. Dvojice měří na...
Jelen lesní neboli evropský je běžným obyvatelem lesů celé Evropy s výjimkou nejsevernějí části. Velikost jedinců se značně liší podle toho, kolik potravy mohou získat. Na...
Tento obyvatel Grónska, severních oblastí Ruska a Finska vypadá neohrabaně, ale je vytvalým běžcem a dobrým plavcem. Na sněhu mu služí kožní řasa mezi prsty k tomu, aby se...
Antilopa kudu žije v lesích a křovinách Afriky, otevřené krajině se vyhýbá, aby se nestala kořistí lvů. Vyznačuje se úzkým tělem a dlouhýma nohama. Typická je pro ni kresba na...
Seychelské ostrovy jsou domovem želvy obrovské. Délka krunýře dospělé želvy je až 120 cm, může vážit až 200 kg a dožívá se 160 let. Mohutné nohy jsou dobrou oporou těžkého...
